Hakkımızda

Süleyman Demirel Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesi uyarınca, Bakanlar Kurulu’nun 16.03.2012 tarihli ve 2012/2972 sayılı kararıyla, 11.04.2012 tarihli ve 28261 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak fakültenin açılış işlemleri başlamıştır.
Süleyman Demirel Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi bünyesinde yer alacak bölüm ve anabilim dalları, Üniversite Senatosu’nun 28.11.2012 tarih ve 2012/394 sayılı kararı ile belirlenerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na teklif edilmiştir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 18.12.2012 tarih ve B.08.6.YÖK.0.72-101.03-8272 sayılı kararı ile Eczacılık Fakültesi bünyesinde belirtilen bölüm ve anabilim dallarının açılması uygun görülmüş ve Eczacılık Fakültesi resmi olarak kurulmuştur. 2018-2019 Eğitim-öğretim yılından itibaren fakültemize öğrenci alınmıştır.
Eczacılık Fakültesinde; Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü ve Eczacılık Teknolojisi Bölümü olmak üzere 3 Bölüm ve bunlara bağlı olarak Analitik Kimya, Biyokimya, Eczacılık Temel Bilimleri, Farmasötik Mikrobiyoloji, Farmakognozi (Fitofarmasi Bilim Dalı), Farmakoloji, Farmasötik Botanik, Farmasötik Kimya, Farmasötik Toksikoloji, Eczacılık İşletmeciliği, Klinik Eczacılık, Farmasötik Biyoteknoloji, Farmasötik Teknoloji (Biyofarmasötik ve Farmakokinetik Bilim Dalı, Kozmetoloji Bilim Dalı) ve Radyofarmasi Anabilim Dalları bulunmaktadır.
Eczacılık Fakültesinin vizyonu, Evrensel standartlarda mükemmeliyeti benimseyen, etik değerlere bağlı, bilimin üstünlüğüne inanan, modern, toplum refahı için eğitim ve araştırma alanında ilham veren öncü bir fakülte olmaktır. Eczacılık Fakültesi misyonu ise, Öğretim, uygulama, bilimsel çalışma, mesleki deneyim ve hizmet fırsatlarını geliştirmek için paydaşlarla iş birliği yapmak, eğitim ve araştırmanın kalitesini sürekli olarak iyileştirmek, bilgi, beceri ve sosyal sorumluluğu bütünleştirebilen, yetkin, analitik düşünen, etik değerlere sahip Eczacılar yetiştirmektir.

Sayısal Veriler