Eczacılık Fakültesi öğrencilerinden 7. Uluslararası Kozmetik Kongresi’nde birincilik ve üçüncülük ödülü

Süleyman Demirel Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri 7. Uluslararası Kozmetik Kongresi’nden birincilik ve üçüncülük ödülü almışlardır. Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından organize edilen ve kozmetik sektörünün tüm paydaşlarının bir araya toplandığı yurt dışından akademisyenlerinde katıldığı çok yönlü bir kongredir. Farmasötik teknoloji anabilim dalı öğretim üyesi Dr. Öğr.Üyesi Ahmet Arif KURT yürütücülüğü ve danışmanlığında gerçekleştirilen çalışmalarda 5. Sınıf öğrencisi Duygu TÜRKMEN “New Natural Repellent Lotion Formulations From Essential Oil” başlıklı posteri ile birincilik ödülü almış ve 4. Sınıf öğrencisi Şevval KAYA “Formulation of New Natural İngredient Gel Toothpaste with Rose Pomace Waste” başlıklı posterleri ile üçüncülük ödülünü almışlardır. Öğrenciler, Göller Bölgesine özgü bitkilerden elde ettikleri hammaddeleri kullanarak yapmış oldukları çalışmalar ile kozmetik sektöründe bir ürünün hazırlanması için başlangıçtan bitmiş ürün haline gelinceye kadarki tüm aşamaları tamlayıp kozmetik pazarına sunulmaya hazır ürünler geliştirmişlerdir. Projenin özelliği doğal bileşenler ile tüm ar ge çalışmaları yapılmış güvenilir ürünler hazırlanmış olmasıdır.

Yayın Tarihi: 08/12/2023